Diensten
CSS Development
Een design voor een website vertalen naar 't internet? Dat is mijn ding. Waar veel developers de CSS niet door de pixels zien, tover ik met een mooi gestructureerde stylesheet tevoorschijn. Amai, ik met zelf even slikken van dit verkooppraatje.
Maar terwijl veel developers met plezier een sticker "I hate CSS" op hun laptop plakken, ben ik al enkele uren helemaal in een geweldige flow om een design te vertalen in native css.
Ik maak gebruik van SCSS om de stylesheets overzichtelijk te structureren, maar liefst van al schrijf ik gewoon native CSS in die structuur.
Wat mat styling frameworks?
Natuurlijk sta ik er helemaal voor open om zo'n framework te gebruiken. En in de juiste omgevingen, zorgen die ook voor een grote performantie.
Maar na een grote evolutie in deze wereld, zijn er tegenwoordig te veel verschillende frameworks, ze maken HTML onleesbaar en zorgen ervoor dat styling op te veel verschillende lagen zitten. Bovendien zorgt zo'n framework er nogal snel voor dat developers niet meer 100% weten wat ze doen en complexe problemen niet meer krijgen opgelost.
TL;DR
- Ik vertaal designs naar web met gestructureerde (S)CSS.
- Geef de voorkeur aan native CSS voor overzicht en controle.
- Frameworks worden alleen gebruiken wanneer echt nodig.
Accessibility
Accessibility op internet. Het is vaak iets dat in projecten pas op het einde worden aangepakt, als er budget over is. Maar, er is een grote maar. Websites moeten tegenwoordig verplicht toegankelijk zijn. Zo moet een website bijvoorbeeld volledig te bekijken zijn met enkel een toetsenbord en moet je rekening houden met kleurcontrasten.
Hoe begin je dan met die accessibility?
Eenvoudig: bij het begin.
Vanaf het eerste design, lijn code of meeting is het belangrijk om de toegankelijkheid mee te nemen. Zonder jezelf er op blind te staren natuurlijk. (pun intended)
Bij elk project waar ik aan werk, is toegankelijkheid een standaard puntje op mijn checklist. Zo doe ik bijvoorbeeld geen enkele commit zonder de kleurcontrast in rekening te nemen. Of sta ik open voor een mudfight als je per sé een tablist op je website wil. Over elk component op je website moet nagedacht worden of het toegankelijk kan zijn voor iedereen.
Wat met bestaande projecten?
Heb je momenteel een website en heb je geen idee of er rekening is gehouden met de regels der toegankelijkheid? Ik maak graag werk van een rapport met verbeterpunten. Dat rapport kunnen we gebruiken om de next steps te bekijken.
- We stellen een budget op om je website toegankelijk te maken,
- Een andere developer kan doelgericht aan de slag richting oplossingen of
- Je verbetert je eigen skills als frontend developer.
Beheerbare website
Natuurlijk is het logisch dat je de content op je website kan aanpassen. Helaas is het voor veel developers niet logisch om te kiezen voor een CMS-systeem dat enerzijds snel is en anderzijds duidelijk is voor de content editor.
Kirby CMS
Daarom zweer ik bij Kirby CMS.
Het is een CMS-systeem waarvoor je 1x betaalt en vervolgens voor de rest van je leven kan gebruiken (op dat domein).
Waarom voor Kirby CMS kiezen?
- Gebruikersvriendelijk panel
- Zeer eenvoudig uit te breiden voor jouw noden
- Veel flexibiliteit in de frontend
- Actieve support van de makers zelf
- Zeer veilig en geen actief target voor hackers
- Multi-language ondersteuning out of the box
- ...
Webshops
Ja, dingen verkopen op internet he? Ik kan u daar mee helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden waar we over kunnen praten.
Dat kost mega veel zeker?
Nee, dat valt mee. Zeker en vast. Maar het hangt wat af van wat jij wil.
Momenteel ben ik bezig met iets uit te werken dat je 360° kan helpen met je business. Want business is business. En jij bent de PDG van jouw business. Mijn gedacht.